Elan Yacht - upplev högpresterande segelbåtar hos oss!

Välkommen till vår återförsäljning av Elan segelbåtar! Vi är stolta över att kunna erbjuda ett av marknadens mest eftertraktade varumärken inom segelbåtar till svenska seglingsentusiaster. Elan Yachts grundades i Slovenien 1949 och har sedan dess varit en pionjär inom design och teknologi inom segelbåtar.
Elan-båtarna är kända för sin höga prestanda och de används av erfarna seglare som vill ha en båt som kan segla snabbt och effektivt på vattnet. Men båtarna är också utformade för att erbjuda en bekväm och lyxig upplevelse på vattnet, och de har en rymlig interiör som gör dem idealiska för cruising. Elan Yachts använder den senaste tekniken i sina båtar, inklusive kolfiberförstärkning i skrovet och rörliga kölar för ökad prestanda. Båtarna är också utformade för att vara lätta att hantera och segla, vilket gör dem lämpliga för seglare som vill ha en utmaning på vattnet.

Vårt försäljningsteam består av erfarna seglare som är väl insatta i Elan Yachts olika båtmodeller och vi är glada att kunna hjälpa dig att hitta den perfekta Elan-båten för dina behov och preferenser. Vi kan också ge råd om allt från utrustning till seglingsrutiner, och vi erbjuder finansieringsalternativ samt hjälp med leverans, riggning och sjösättning. Vårt professionella servicecenter med kvalificerad personal kan hjälpa dig med allt från underhåll och reparationer till förvaring och transport.

Elan Yachts exporterar sina båtar till över 50 länder runt om i världen och har ett nätverk av återförsäljare och servicecenter över hela världen. Som en del av detta globala nätverk kan vi erbjuda våra kunder tillgång till de senaste båtmodellerna och teknologierna, samt en utmärkt kundservice.

Besök vår återförsäljning för att se vårt utbud av Elan segelbåtar och upplev själv varför detta varumärke är så populärt bland erfarna seglare och båtentusiaster över hela världen.

Vi är engagerade i att erbjuda högkvalitativa båtar och en utmärkt kundservice till våra kunder. Vi är stolta över att vara en auktoriserad återförsäljare av Elan Yachts i Sverige och vi arbetar hårt för att upprätthålla deras höga standard.

Som återförsäljare av Elan segelbåtar har vi ett stort utbud av båtar för alla typer av seglare. Vårt försäljningsteam är experter på att hjälpa kunderna att hitta rätt båt och vi erbjuder också rådgivning om allt från utrustning till seglingsrutiner. Vi kan hjälpa dig att välja mellan olika modeller och utrustningsalternativ för att skapa en båt som passar just dina behov och önskemål.

Vid vår återförsäljning kan du inte bara köpa en ny Elan segelbåt, vi erbjuder också finansieringsalternativ och kan hjälpa till med leverans, riggning och sjösättning. Vårt professionella servicecenter med kvalificerad personal kan hjälpa dig med allt från underhåll och reparationer till förvaring och transport. Vi är engagerade i att ge våra kunder den bästa möjliga upplevelsen, både när det gäller att köpa en båt och att använda den.

Vi förstår att en segelbåt inte bara är en produkt, utan också en livsstil. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga och nöjda med sin båt och sin seglingserfarenhet. Därför strävar vi alltid efter att ge det lilla extra och göra varje kundupplevelse så positiv som möjligt.

Besök oss på vår återförsäljning av Elan segelbåtar för att upptäcka det breda utbudet av båtar vi erbjuder och för att uppleva känslan av att segla med en av marknadens ledande varumärken inom segelbåtar. Vi ser fram emot att hjälpa dig att hitta den perfekta båten och att följa med dig på ditt seglingsäventyr.
ELAN är ett av det mest kända och globalt erkända varumärken i Slovenien. Elan är lokaliserat i Begunje, en alport nära den kända sjön Bled. Elan  startades av Rudi Finzgar som ett företag 24 September 1945 med att producera de första 800 par skidorna. Produktionen utökades snabbt till att innehålla ett brett soritment av produkter för sport och fritid. Tillverkning av båtar , kajaker, kanoter, 4- och 8 sittsiga scullers - allt tillverkat av i trä i en speciell marine fabrik startade 1949. Den största framgångarna nåddes mellan 1950 och 1952 och de följade 6 åren kom Marine tillverkningen att fokusera på vikbara kajaker. Under 1957 till 1958 tillverkades för den Amerkianska marknaden ca 700 yachts och andra båtar under namnet Olympia.


1962 starades tillverkning av plastbåtar som vid den tidpunkten var ett revolutionerande material för båt tillverkning. De första yachterna  från slutat av 1960-talet och framöver följdes av mindre serier av OneDesign Yachts som : Flying junior(FJ Elan), racing Europe, S-430, S-425 och S-375 för att 1972 följas av den större 6 meters båten Flamingo som konstuerades i samarbete med det Tyska företaget Atlanta.

 1978 kröntes tillverkningen med 7,7 meters båten ELAN 707 som var ritade av Elan´s Miha Pretnar. Båten var vid den tiden ansedd som lyxig, rymlig men inte som en snabb seglare.

 Två år senare så ersattes den av Elan Express som var ritade av den svenska designer Peter Norlin och samarbetet utökades med den svenska båt tillverkaren Albin Marine. Elan Express fick en stor spriddning i hela Europa.

Nästa steg togs 3 år senare. 1983 konstruerades Elan 31 i samarbete mellan Jakopins Design och Niels Jeppsen (X- yachts). Elan 31 var inte bara stor och lyxig utan vann ett stort antal kappseglingar i Adriatiska havet. Höjdpunkten nåddes 1984 då Elan 31 under ledning av den Slovenske seglaren Dusan Puh vann Half Ton Cup i Marstrand i Sverige för produktionsbåtar.

 Under 2 år tillverkades mer än 150 Elan 31 som såldes i 3 varianter: charter, Standard eller Regatta.Elan 31 var grunden för kommande tillverkan av större Yachts i Begunje.

Två år senare kom Elan 19 föratt 1987 följas av Elan 42 och en modernare version av Elan 31 som initialt kallades Elan 33 och senare kom Elan 331. 1990 kom Elan 431 coh  1993 Elan 38 vilket var slutet av samarbetet med Jakopin Brothers( J&J)


 Idag är Elan Marine en erkänd och viktig marknadsaktör som utvecklar och producera sofistikerade segelbåtar. Ett samarbete startades med den engelska konstruktören Robert Humphreys med en helt ny typ av design. 1994 presenterades prototypen av Elan 285  för första gången på båtmässan i Amsterdam och ett år senare som färdig båt på mässan i Dusseldorf. Utvecklingen fortsatte med Elan 36 följande år och 1998 kom Elan 333 och 1999 kom Elan 362.

Efter melleniumskiftet så kom varvets största båt i historien - Elan 45.En ny era för cruising båtar och komfort, prestanda, säkerhet och kvalité blev kännetecken för Elan´s yachts.

 Följande år lanserades en 40 fots performance båt och 2002 presenterades Elan 31 - en framgångsrik, mindre prestanda båt som följdes av Elan 37 som är den mest framgångsrika konstruktion som ersatte Elan 36 år 2003.


2004 introducerades Elan en 43 fots crusing yacht i serien Impression och 2005 lanserades Impression 434 och de lite mindre 384 och 344 kom i Augusti året efter. Impression 344 vann det prestige fulla European yacht of The Year 2006 under Dusseldorf mässan.

2006 starades tillverkningen av en ny serie Elan performance yachts  med Elan 340 som skapade en helt ny trend inom sitt segment med många lösningar som var mer vanligt på betydligt större båtar. Elan 340 vann även den priset som European Yachts of The Year.

I Italienska Genoa var platsen där Elan tog steget in i 50+ fots marknaden och introducerade Impression 514 med sin innovativa sittbrunnsdesign. Succen lade grunden för att investera i  en ny fabrik kallad M6 där Elan skall kunna bygga båtar upp till 64 fot.


I en strävan att alltid förnya Elans Performanc yachts har Elan 410 och den revolutionerande Elan 450 med dubbel roder introducerats. Dubbel rodret erbjuder perfekt balans och kontroll i alla typer av väder och kompromisar ingen komfort för besättningen ombord. 2008 presenterades en ny 38 fots Performance crusier - Elan 380.

Elan fortsätter med att designa och utveckla nya modeller och redan under hösten 2009 kan vi förvänta oss något nytt då  ELAN firar  sina 60 år som båttillverkare.

 Vi är stolta över av vara en del i Elans framgång

Kontakt


Nordic Yachts AB
Bullandö Marina
139 56 Värmdö

08-570 22550
info@nordicyachts.se

Modeller


Elan E
E4
E5
E6