ELAN är ett av det mest kända och globalt erkända varumärken i Slovenien. Elan är lokaliserat i Begunje, en alport nära den kända sjön Bled. Elan  startades av Rudi Finzgar som ett företag 24 September 1945 med att producera de första 800 par skidorna. Produktionen utökades snabbt till att innehålla ett brett soritment av produkter för sport och fritid. Tillverkning av båtar , kajaker, kanoter, 4- och 8 sittsiga scullers - allt tillverkat av i trä i en speciell marine fabrik startade 1949. Den största framgångarna nåddes mellan 1950 och 1952 och de följade 6 åren kom Marine tillverkningen att fokusera på vikbara kajaker. Under 1957 till 1958 tillverkades för den Amerkianska marknaden ca 700 yachts och andra båtar under namnet Olympia.

1962 starades tillverkning av plastbåtar som vid den tidpunkten var ett revolutionerande material för båt tillverkning. De första yachterna  från slutat av 1960-talet och framöver följdes av mindre serier av OneDesign Yachts som : Flying junior(FJ Elan), racing Europe, S-430, S-425 och S-375 för att 1972 följas av den större 6 meters båten Flamingo som konstuerades i samarbete med det Tyska företaget Atlanta.

 Idag är Elan Marine en erkänd och viktig marknadsaktör som utvecklar och producera högkvalitativa segelbåtar. Ett samarbete startades med den engelska konstruktören Robert Humphreys med en helt ny typ av design som kom i och med Elan 295. Idag producerar man båtar mellan 34-50 fot i tre olika kategorier, Performence, GT och Impression.

 

Elan E4


Elan E4 är en utveckling sprungen ur Elan 350. Båten som tog seglingsvärlden med storm! Gillar du att kunna plana med familjen,  ja då kan Elan E4  vara en stark kandidat. Modellen finns i både 2 & 3-kabinsversion.

Elan E5


Elan E5 är en 40 fots performence cruiser. Hal i vattnet samtidigt som hon erbjuder det bästa i komfort. 40 fot är en perfekt storlek för våra svenska skärgårdar. 3 kabiner som standard är optimalt för de flesta familjer.

Elan E6


Elan E6 är det senaste tillskottet i Elan flottan. Ny modern lamineringsteknik som ger ett mycket stark och lätt skrov av Guit. Designad av Pininifarina och Humphreys yachtdesign garanterar modernt formspråk och seglingsegenskaper på topp.

Elan GT5


Däcksalongsbåt för premium cruising. I Elan GT5 hittar ni nytt tänk när det gäller disponeringen av ytor både utvändigt och invändigt. Båten vänder sig till Er som uppskattar det goda i livet och vill ha det lilla extra i tillvaron.

Elan GT6


En utveckling av Elan GT5, här har man förfinat de redan fina egenskaperna hos lillasystern till att passa in i denna 47 fotare. Designad av bla. F.A Porsche har hon vunnit flera fina utmärkelser internationellt och visar att Elan än en gång är på rätt spår.

Elan Impression 50.1


Impression 50.1 är flaggskeppet i Elans cruisingserie. Här är all fokus riktad på bekväm och avslappnad Cruising. Men fortfarande byggd med samma höga kvalitet som övriga Elan. Med bla VAIL skrov i sandwichlaminat och fin känsla för detaljer.